Heerenveen won in eigen huis nog niet: "Dat doet erg pijn"

30 september 2018, 08:49

Bij sc Heerenveen verloopt het seizoen voorlopig nog zeker niet zoals gehoopt. Er werd in het eigen Abe Lenstra Stadion nog niet gewonnen en zaterdagavond tegen ADO Den Haag (1-1) lieten de Friese fans het afweten: er waren bijzonder veel lege plekken. En dat doet pijn bij trainer Jan Olde Riekerink, die bij zijn aanstelling juist aangaf het stadion weer vol te willen krijgen. Desondanks werd er nog niet één keer gewonnen in het Abe Lenstra Stadion. "Dat doet heel erg pijn."

"De doelstelling is aantrekkelijk voetbal. En winnen. Ik vind wel dat het beter wordt, maar het is nog niet sprankelend", was de conclusie van de oefenmeester na de wedstrijd tegenover Omroep Fryslân. "Er is wel veel waar we mee verder kunnen. Maar ik wilde graag winnen, voor de mensen die komen. Dat lijkt me duidelijk."

Volgens Olde Riekerink deed sc Heerenveen zichzelf met name voor rust tekort. "Ik vond dat wij in de eerste helft de wedstrijd hadden moeten beslissen. En dat we in het laatste kwartier in de problemen kwamen. We kregen op een ontzettend ongelukkig moment een tegendoelpunt. Dat hakt er wel even in. Dan heb je een andere groep in de kleedkamer, die er nog wel in gelooft, maar toch ook weer teleurgesteld is."

Verdediging

Het positieve was dat sc Heerenveen slechts één treffer hoefde te incasseren, waar dat dit seizoen ook nog weleens anders was. "We hadden meer stabiliteit", zag de de oefenmeester. "Vooral op het middenveld stond het beter. Als we die organisatie behouden, krijg je meer stabiliteit. Dat zorgde ervoor dat het er al iets beter uitzag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen