De Ligt na Fortuna: "Maakten het onszelf moeilijk"

29 september 2018, 23:24

Matthijs de Ligt keerde zaterdagavond terug in de basis van Ajax. De aanvoerder miste vorige week het duel tegen PSV, maar met hem centraal achterin wonnen de Amsterdammers wel weer van Fortuna Sittard. Toch is De Ligt niet geheel tevreden: "We wilden vanavond volgens mij allemaal de beslissende bal geven."

"Ik denk dat we het onszelf moeilijk maakten vandaag", vertelt hij tegen FOX Sports. "We kwamen een aantal keer goed door tot de zestien, maar daar bleef het dan ook bij. Dan houd je Fortuna in de wedstrijd denk ik. We wilden vanavond volgens mij allemaal de beslissende bal geven."

Met Kasper Dolberg als invaller werd de ban na rust gebroken. "Vandaag scoort hij gelijk de 0-1 en dat is voor ons belangrijk." Ook doelman André Onana was met reddingen belangrijk. "Gelukkig hebben we een goede keeper, maar die kansen weggeven was niet nodig."

Dinsdag wacht Bayern München en dan moet het beter, weet De Ligt. "Tegen Fortuna kun je matig spelen en tegen Bayern goed. Wij weten wat wij zelf kunnen en we moeten met vertrouwen spelen. Dat hebben we vandaag af en toe nagelaten."

Met een fitte De Ligt treedt Ajax begin volgende week aan tegen de Duitsers. De jonge verdediger oogde volledig fit na zijn knieblessure. "Ik voel me goed en daar heb ik geen last meer van."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen