Conflict tussen Deense internationals en voetbalbond opgelost

29 september 2018, 21:44

Het slepende arbeidsconflict tussen de Deense internationals en de Deense voetbalbond DBU is definitief bijgelegd. De voetbalbond heeft nu een nieuwe cao voor zes jaar met de spelers. Daarmee komt een eind aan een rumoerige periode.

De onenigheid over de onderlandelingen liepen op een gegeven moment namelijk hoog op. Diverse internationals lieten begin deze maand weten uit protest niet beschikbaar te zijn voor een oefenduel met Slowakije. De Deense bond moest noodgedwongen een beroep doen op een veredeld elftal van zaalvoetballers en amateurs.

Kort na die veelbesproken wedstrijd kwamen de grote namen uit het Deense voetbal al tot een tijdelijk akkoord. Daardoor kwam Denemarken in het Nations League-duel tegen Wales (2-0 winst) wel met een normaal elftal voor de dag.

Aanvoeder Simon Kjaer is blij dat de soap voorbij is. "In de overeenkomst zijn alle voorwaarden voor de internationals keurig geregeld. We kunnen onze aandacht de komende jaren weer helemaal op het voetballen voor Denemarken richten en nergens anders op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen