Buitenland: Babel en Promes winnen, Borussia koploper

29 september 2018, 20:29

Het regent topduels in het buitenland, maar ook de wat minder grote affiches zijn interessant vanavond (zaterdag). Zo wonnen Besiktas met Ryan Babel in de basis en Sevilla met Quincy Promes als invaller. Borussia Dortmund had tegen Bayer Leverkusen een knappe comeback in huis waardoor zij koploper zijn in de Bundesliga.

Besiktas – Kayserispor: 2-0.

Ryan Babel begon zoals zo vaak dit seizoen in de basis bij Besiktas. In de Turkse competitie had het weinig moeite met de Kayserispor. Na een dik half uur maakte Vágner Love de 1-0 voor de thuisploeg, die vrijwel de hele wedstrijd sterker oogde dan de gasten. Jeremian Lens viel ook nog in en deed dat als vervanger van Ricardo Quaresma, die kort daarvoor voor de 2-0 einstand zorgde.

SD Eibar – Sevilla: 1-3.

Lange tijd had Sevilla het lastig tegen Eibar. De Europa League-deelnemer kreeg verschillende kansen tegen, maar hield de nul. Na rust kroop de subtopper, die met Quincy Promes als bankzitter aan de wedstrijd begon, meer uit zijn schulp. Het zorgde uiteindelijk voor een 1-3 eindstand dankzij André Silva en twee goals van Ever Banega. Promes viel in de slotfase nog in en zag dat Joan Jordán in de negende minuut van de blessuretijd de eer voor Eibar nog redde.

Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund: 2-4.

Dortmund leek bij rust bezig aan een kansloze avond. Na een helft voetballen keek het tegen een 2-0 achterstand aan op bezoek bij Bayer Leverkusen dankzij goals van Mitchell Weiser en Jonathan Tah. Plots richtten de bezoekers zich in de tweede helft op. Doelpunten van Jacob Bruun Larsen, Marco Reus en tweemaal Paco Alcácer zorgden uiteindelijk voor een uitoverwinning en bovenal voor de koppositie in de Bundesliga.