Barcelona lijdt voor derde keer puntverlies in Spanje

29 september 2018, 18:08

Voor de derde competitiewedstrijd op rij heeft FC Barcelona puntverlies opgelopen. De Catalanen van trainer Ernesto Valverde begonnen met Sergio Busquets en Lionel Messi op de bank en dat kwam ze in de thuiswedstrijd tegen Athletic de Bilbao duur te staan: 1-1.

Valverde kreeg de laatste dagen veel kritiek vanwege zijn manier van rouleren. Hij gaf veel sterspelers rust tijdens wedstrijden in de Spaanse competitie, maar tegen Girona (2-2) en Léganes (2-1) leverde dat puntverlies op. Ook tegen Bilbao kregen spelers als Messi en Busquets een plek op de bank toegewezen.

Wederom pakte het plan van de coach slecht uit. Barcelona had veel moeite met de gasten uit het Baskenland en vlak voor rust kwamen de Catalanen op achterstand. Óscar de Marcos schoot Bilbao in de 41e minuut op voorsprong en zadelde Valverde weer op met een nieuw probleem.

Na rust bracht Valverde Messi in het veld en ging het beter lopen. De Argentijn raakte een kwartier voor tijd de paal, maar in de slotfase trof Barça via Munir El Haddadi wel doel. Daar bleef het echter bij, waardoor het derde puntverlies in een week tijd een feit is.

Real Madrid kan door het gelijke spel de koppositie overnemen. Dan moet het zaterdagavond natuurlijk wel winnen van Atlético Madrid.