Meijers enthousiast over documentaire: "Prachtige ervaring"

29 september 2018, 12:40

De kop is eraf, de documentaire 'Voetbal is oorlog' is vrijdag in Utrecht in premiere gegaan. De documentaire over amateurclub Achilles '29 haalden onlangs al alle headlines vanwege de trailer, waarin trainer Eric Meijers over de rooie gaat. De coach was vrijdag aanwezig bij de premiere en was positief.

"Het publiek reageerde enthousiast", is zijn eerste reactie bij Omroep Gelderland. "De documentaire is echt heel goed ontvangen en na afloop waren er louter positieve reacties. Al met al vond ik een prachtige ervaring. Ik ben er uiteindelijk wel blij mee. De muziek is bijvoorbeeld ook geweldig. Dan zie je beelden van de Egg-side, van de familie Derks en van de bank en dan gaat de muziek steeds harder. Dat hebben ze echt mooi gedaan."

Meijers baarde opzien door in de trailer witheet rond te lopen. Met name doelman Robbert te Loeke, die meermaals 'kutkeeper' werd genoemd, kreeg het voor de kiezen. Meijers is blij dat in de documentaire een ander beeld naar voren komt. "Ja, daarin wordt alles genuanceerd. Toen ze begonnen met draaien, wisten ze ook niet waarheen het zou gaan met de club. We hadden toen ook een periodetitel kunnen winnen. Dit kon niemand voorzien. Het werd een drama, maar daar houden mensen van."

Voetbal is oorlog is zaterdagavond om 20.25 uur te bekijken op NPO 2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen