Volendam heeft genoeg gezien en ontslaat coach Salden

Volendam heeft genoeg gezien en ontslaat coach Salden

29 september 2018 – Misha Salden is op straat gezet door FC Volendam. De Noord-Hollandse club meldt zaterdag, daags na de 2-2 remise tegen Helmond Sport, dat de trainer aan de dijk gezet is. De club won tot dusver nog niet één duel in de Eerste Divisie.Salden speelde met Volendam vrijdag met 2-2 gelijk bij Helmond en dat was het zoveelste teleurstellende resultaat van dit seizoen. De club won in de eerste zeven speelronden niet één wedstrijd. Het staat daardoor met drie punten uit zeven wedstrijden voorlaatste. Alleen FC Dordrecht (één) heeft minder punten vergaard.

Salden was sinds mei 2017 werkzaam als hoofdtrainer bij Volendam, waar hij begon zonder enige ervaring als hoofdtrainer. Tijdens het afgelopen seizoen was hij al dichtbij ontslag, toen hij na elf wedstrijden pas elf punten had gepakt met zijn team. Volendam was toen, in oktober, de enige club in het Nederlandse profvoetbal zonder overwinning. Uiteindelijk sloot de ploeg het seizoen af op een teleurstellende veertiende plaats.

'Het bestuur van FC Volendam heeft per direct Misha Salden van zijn taak als hoofdtrainer ontheven', meldt de club zaterdag. 'De teleurstellende resultaten in de Keuken Kampioen Divisie bieden geen perspectief in de nabije toekomst.'

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 15 augustus 2020

  2. vrijdag 14 augustus 2020