Bijlow zelfkritisch: "Ik keep bij Feyenoord, dan moet je er staan"

29 september 2018, 09:17

Justin Bijlow had verwacht dat hij in aanloop naar dit seizoen een serieuze kans zou krijgen, maar dat hij ook zo worden uitgroepen tot eerste keeper van Feyenoord kwam voor hem ook enigszins als een verrassing. De twintigjarige sluitpost won de concurrentiestrijd van Kenneth Vermeer en neemt zijn verantwoordelijkheden.

De keeper vindt niet dat het snel is gegaan bij Feyenoord. "Zo voelt dat eigenlijk niet. Al zeg ik eerlijk: voor de zomervakantie wist ik ook niet dat ik de eerste keeper van Feyenoord zou worden'', zegt Bijlow tegen het Algemeen Dagblad. "Ik rekende er alleen op dat ik dit seizoen een serieuze kans bij Feyenoord zou krijgen, zeker nadat ik de laatste twee wedstrijden van het vorige seizoen tegen Sparta en Heerenveen al onder de lat had gestaan. Dat Brad Jones nog zou vertrekken, was ook voor mij een verrassing. Daar hoorde ik pas één dag voor zijn vertrek iets over.''

Dat Bijlow op zijn twintigste eerste keeper is van Feyenoord, is prachtig voor zijn familie. "Kijk, mijn hele familie is in hart en nieren Feyenoorder", vertelt hij. "Mijn vader, mijn moeder, broer en zusje, ze zijn helemaal gek van deze club. Ik ken inderdaad veel supporters. Maar ze claimen mij niet, laten me zo veel mogelijk met rust."

"Of ik mijn leven lang bij Feyenoord wil spelen? Ik wil het hoogste haalbare. Is dat Feyenoord, dan is dat geweldig. Is dat bij een club over de grens, dan zien we het wel. Maar je hoort mij niets roepen over droomclubs in het buitenland", stelt Bijlow. "Helemaal niet aan de orde. Zoals ik het ook makkelijk vind als mensen zeggen dat jonge keepers nou eenmaal fouten maken. Die maken ervaren keepers toch ook? Als ik een fout maak, wil ik gewoon niet als excuus aanvoeren dat ik nog jong ben. Ik keep bij Feyenoord, dan moet je er gewoon staan."

Bijlow hoorde deze week dat hij onderdeel uitmaakt van de voorselectie van het Nederlands elftal. Een mooie eer, vindt de goalie. "Dat had ik niet nu al verwacht en dat maakt het extra mooi.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen