Gisteren gemist: NEC - GAE in evenwicht, kleine nettowinst Ajax

29 september 2018, 00:30   Bijgewerkt: 28 september 2018, 23:51

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 28 september.

Ajax boekt magere nettowinst vanwege missen Europees voetbal

Ajax heeft afgelopen seizoen een nettowinst van 1,2 miljoen euro geboekt. De Amsterdammers hebben dat vrijdag bekendgemaakt. Ajax leed daarbij een operationeel verlies van 13,2 miljoen euro. Een seizoen eerder noteerde Ajax een winstgevend resultaat van 49,5 miljoen euro.

Topper NEC - Go Ahead in evenwicht, knappe comeback Sparta

De Eerste Divisie-topper tussen NEC en Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond geen winnaar opgeleverd. De beide titelkandidaten hielden elkaar in evenwicht: 1-1. Sparta herstelde zich na een 0-2 achterstand en won met 3-2 van FC Dordrecht. SC Cambuur leed thuis tegen Roda JC de eerste nederlaag van het seizoen (0-1).

Bayern lijdt in aanloop naar Ajax zeldzame nederlaag

Bayern München werkt aangeslagen toe naar het Champions League-duel met Ajax. Der Rekordmeister leed vrijdagavond op bezoek bij Hertha BSC de eerste nederlaag van het seizoen: 2-0. Door die misstap moet Bayern de koppositie in de Bundesliga delen met het verrassend goed presterende Hertha. Borussia Dortmund en Werder Bremen kunnen München dit weekend passeren op de ranglijst.

Niet RvC van NAC maar aandeelhouders stuurden Smulders weg

De aandeelhouders van NAC Breda hebben technisch directeur Hans Smulders de wacht aan gezegd. Niet de raad van commissarissen, aldus RvC-voorzitter Joost Gielen. De raad van commissarissen wilde de tijd nemen en niet onder druk van emotie beslissingen nemen. "Die tijd is ons helaas niet gegund", aldus Gielen.

Messi ontbreekt ook komende interlandperiode bij Argentinië

Lionel Messi ontbreekt ook de komende interlandperiode bij Argentinië. Zoals interim-bondscoach Lionel Scaloni eerder al had aangekondigd, heeft hij de aanvaller niet opgeroepen voor het oefenduel met Brazilië. Ajacied Nicolas Tagliafico behoort wel tot de selectie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen