Topper NEC - Go Ahead in evenwicht, knappe comeback Sparta

28 september 2018, 22:27   Bijgewerkt: 1 oktober 2018, 11:42

De Eerste Divisie-topper tussen NEC en Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond geen winnaar opgeleverd. De beide titelkandidaten hielden elkaar in evenwicht: 1-1. Sparta herstelde zich na een 0-2 achterstand en won met 3-2 van FC Dordrecht. SC Cambuur leed thuis tegen Roda JC de eerste nederlaag van het seizoen (0-1).

NEC - Go Ahead Eagles 1-1

Koploper Go Ahead Eagles ging op bezoek bij nummer drie NEC. Het verschil tussen beide elftallen was slechts één punt. In de eerste helft waren de Eagles de betere partij, Richard van der Venne was de beste man. Na dik twintig minuten schoot hij na een mooie combinatie op de paal. In de tegenstoot werd NEC gevaarlijk, maar Jaroslav Navratil stuitte op de doelman van Go Ahead. Na een halfuur viel aanvoerder Joey van den Berg geblesseerd uit, hij werd vervangen door Mart Dijkstra. Vijf minuten na de eerste keer schiet pechvogel Van der Venne weer op de paal. Op rechts kapte hij goed een man uit, maar de bal belandde in de verre hoek weer op het houtwerk. In de rebound schoot Thomas Verheydt wel binnen, maar hij stond buitenspel. Waar Van der Venne twee keer de paal raakte, scoorde NEC wel vijf minuten voor rust. Tegen de verhouding in schoot Braken vanaf randje zestien raak.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet, Go Ahead moest aandringen en was de betere partij. NEC had ruimte in de omschakeling, maar profiteerde niet. Go Ahead creëerde ook niet veel, maar drong wel steeds meer en meer aan en dat werd beloond. Eerste miste Paco van Moorsel uit een corner, maar een dik kwartier voor tijd scoorde hij wel. Na de goal bleven de Eagles beter, in de blessuretijd was Van der Venne weer dichtbij, maar hij schoot vlak voor tijd in het zijnet en daarmee bleef de 1-1 op het bord. NEC zakt door dit resultaat terug naar plek vier en Go Ahead Eagles blijft koploper.

Sparta - FC Dordrecht 3-2

Sparta had nog wat goed te maken na de bekerblamage van de week tegen Noordwijk. De ploeg van Henk Fraser begon echter ook vreselijk slecht aan deze wedstrijd. Al na achttien minuten spelen stond FC Dordrecht al met 0-2 voor door doelpunten van Jeremy Cijntje en Lewis Montsma. Sparta creëerde weinig en speelde slecht, maar in de blessuretijd van de eerste helft was daar toch de aansluitingstreffer, die Deroy Duarte voor zijn rekening nam.

In het tweede bedrijf was alles anders. Sparta was veel beter en dat resulteerde zeven minuten na rust in de gelijkmaker. Lars Veldwijk knikte de vrije trap van Gregor Breinburg binnen. Vijf minuten later scoorde Royston  Drenthe de 3-2 en daarmee was de comeback compleet. Diezelfde Drenthe zorgde er ook voor dat Sparta de overwinning over de streep trok. Hij voorkwam de gelijkmaker door een bal van de lijn te halen.

SC Cambuur - Roda JC 0-1

Nummer twee Cambuur trad aan tegen het nog niet goed presterende Roda. De ploeg uit Kerkrade stond slechts negende, maar dat krachtsverschil was niet te zien in de eerste helft. Er gebeurde vrijwel niets in de eerste helft. Na een kwartier was daar de enige grote kans voor de thuisploeg. Justin Mathieu verprutste een enorme kans. Uit een voorzet van links schoof hij van drie meter voor het doel de bal naast. Roda kreeg ook niet veel kansen, maar was wel de betere ploeg. Mitchel Paulissen was de gevaarlijkstee man bij de Limburgers. In de twintigste minuut had Roda een penalty moeten hebben, Paulissen wilde rechts van het doel inschieten, maar werd te veel gehinderd, waardoor hij niet tot een serieuze kans kwam.

Na rust bleef het een saaie wedstrijd met weinig kansen. Toch was Roda licht de betere partij en de Limburgers kwamen terecht op voorsprong. Tien minuten na rust scoorde Gyliano van Velzen. Waar Mario Engels niet kon afmaken, scoorde Van Velzen wel uit de rebound. Cambuur zette daarna wel aan en probeerde met wissels nog wat te forceren, maar dat was tevergeefs.

Overige uitslagen:

Almere City-RKC 2-1

Den Bosch-Jong AZ 3-1

Helmond Sport-FC Volendam 2-2

Jong Ajax-Eindhoven 0-3

Telstar-TOP Oss 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen