'Kop van Jut' Nijland strijdbaar: "Opstappen komt niet in mij op"

28 september 2018, 19:47

Een deel van de achterban heeft het gehad met Hans Nijland, maar de directeur van FC Groningen denkt niet aan opstappen. Met 'Nijland, rot op!', riepen fans donderdag na de bekeruitschakeling tegen FC Twente (0-2) om zijn vertrek. "Ik heb het gehoord, dat doet wel pijn, daar ben ik eerlijk in", aldus de directeur.

"Aan de andere kant. Als je de beker wint vinden ze het prachtig, en dit is het omgekeerde", zegt Nijland tegen RTV Noord. "Ik ben eindverantwoordelijk, dus mensen mogen mij er op aanspreken. En ik heb liever dat de boosheid richting mij gaat, dan naar de technische staf en spelers."

Vertrekken doet Nijland in ieder geval niet. "Opstappen komt niet in mij op, nee! Als ik zou opstappen en we zouden direct punten pakken, dan moeten we dat onmiddellijk doen. Maar ik denk dat dat niet het geval is. Goed leiderschap kenmerkt zich wat mij betreft door het volgende: juist als het minder gaat staan de echte kerels op. Ik moet er zijn voor de club. Ik loop er niet voor weg, daar hou ik niet van."

Het doel van Groningen was meespelen in het linkerrijtje van de Eredivisie, maar zolang de Trots van het Noorden onderaan staat, zijn er hele andere zorgen. "Zeggen dat een club er nooit uit zal vliegen is onderschatting van wat er in voetbal en in sport in het algemeen kan gebeuren. Er zijn veel grote clubs al eens gedegradeerd. FC Twente vorig jaar, NEC, NAC. Maar ook wij in een ver verleden. Toch hebben we kwaliteit en een uitstekende technische staf. Met elkaar krabbelen we weer omhoog."

Lees meer: Jans steunt Buijs volledig

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen