Ajax boekt magere nettowinst vanwege missen Europees voetbal

28 september 2018, 17:53   Bijgewerkt: 28 september 2018, 22:59

Ajax heeft afgelopen seizoen een nettowinst van 1,2 miljoen euro geboekt. De Amsterdammers hebben dat vrijdagmiddag bekendgemaakt. Ajax leed daarbij een operationeel verlies van 13,2 miljoen euro. Een seizoen eerder noteerde Ajax een winstgevend resultaat van 49,5 miljoen euro. 

Door het missen van Europees voetbal zag Ajax de voetbalomzet met 21,2 miljoen euro dalen: van 55,6 miljoen euro naar 34,4 miljoen euro. In het jaar waarin Ajax de finale van de Europa League haalde, ontving de club 15,5 miljoen euro aan premies. Vorig seizoen strandden de hoofdstedelingen al in de play-offs van de Europa League. Dat leverde nog 1,1 miljoen euro op. De totale omzet ging van 118,2 miljoen euro naar 92 miljoen euro.

De financiële tegenvallers compenseerde Ajax vooral met de uitgaande transfers. In totaal ontving Ajax 39,4 miljoen euro voor de transfers van onder meer Davinson Sanchez (Tottenham Hotspur), Kenny Tete (Olympique Lyon) en Jairo Riedewald (Crystal Palace). Ajax betaalde in totaal 25 miljoen euro voor spelers als Siem de Jong, Luis Orejuela, Maximilian Wöber, Nicolas Tagliafico en Rasmus Kristensen.

De winst die Ajax alsnog boekt, wil de directie toevoegen aan de overige reserves. Het eigen vermogen bedraagt 158,9 miljoen euro. Voor het lopende boekjaar verwacht Ajax weer een positief operationeel resultaat, mede vanwege de kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League. Omdat Ajax wel flink investeerde in de spelersgroep, gaat de club vooralsnog een negatief netto resultaat tegemoet. Met verkoop van spelers en sportieve resultaten kan dit nog veranderen.

Hier vind je meer details over de jaarcijfers van Ajax

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen