Achilles'29 moet Arts terugnemen als hoofdtrainer van de rechter

28 september 2018, 17:10

Achilles'29 moet Arno Arts terugnemen als hoofdtrainer van de club. De rechter heeft zich gebogen over de zaak die werd aangespannen door de oefenmeester en oordeelde vrijdagmiddag dat de club de coach inderdaad terug in dienst moet nemen en zijn salaris (plus verhoging) over de laatste maanden moet betalen. Een financiële ramp voor de puntloze hekkensluiter van de Derde Divisie. 

Dat schrijft De Gelderlander. Als de club in de Derde Divisie zou blijven, mocht Arts aanblijven, zo stond in zijn contract. "Dit is gerechtigheid. Belofte maakte schuld. Ik ga graag weer aan het werk. Nu zit ik de hele dag maar thuis", aldus Arts. Als Achilles'29 zich niet aan de uitspraak houdt, moet het Arts liefst tweehonderd euro per dag betalen.

De uitspraak is voor Achilles'29 bijzonder slecht nieuws. De club uit Groesbeek probeert uit alle macht overeind te blijven, maar dat wordt (financieel) na deze uitspraak een stuk lastiger. "Failliet gaan is misschien wel de makkelijkste optie, maar dat is niet chique. Dat heeft absoluut niet mijn voorkeur", aldus voorzitter Pjotr van der Horst. "We werken keihard om de club overeind te houden."

De uitspraak komt op een voor de club sowieso vervelend moment: vrijdagavond komt de documentaire 'Voetbal is Oorlog' uit. Een film die al voor veel opschudding zorgde, daar komt deze financieel vervelende uitspraak bij. "Ik heb de club niet in de problemen gebracht, dat zijn de bestuurders en de leden van de familie Derks", besluit Arts.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen