FC Utrecht stelt een onderzoek in en weert 'MVV-fans' maandag

28 september 2018, 15:08

FC Utrecht gaat een onderzoek starten naar de 'ernstige ongeregeldheden' die donderdagavond tijdens het duel in de KNVB Beker plaatsvonden in het gastenvak van Stadion Galgenwaard. De Domstedelingen gaan samen met de politie op zoek naar de supporters die zorgden voor veel tumult. Naar aanleiding daarvan is voor het duel van komend weekend, als MVV opnieuw naar Utrecht komt, ditmaal voor de beloftenploeg in de Eerste Divisie, niet te bezoeken voor Limburgse fans.

Dat heeft Utrecht bekend gemaakt via de officiële kanalen. 'In overleg tussen beide clubs en in afstemming met politie, KNVB en gemeente is besloten dat die wedstrijd zonder supporters van MVV Maastricht wordt gespeeld', laat de club weten in een statement. Behalve onrust rondom het stadion is er ook een scheidingshek in het gastenvak door MVV-supporters geforceerd en ongeoorloofd geopend.

'Alle gemaakte beelden van beveiligingscamera's zijn inmiddels opgevraagd en beschikbaar gesteld. FC Utrecht bereidt zich voor op aangiftes van geweld naar personen alsmede vernielingen van goederen in en om het gastenvak', laat de club weten. Ook bekommert FC Utrecht zich over de nazorg van met name de drie betrokken stewards en beveiligers.

Na het duel raakten 'MVV-fans' slaags met de stewards, waarna een mobiele eenheid er met wapenstokken aan te pas moest komen om hen weer rustig te krijgen. Het incident in de KNVB Beker krijgt ongetwijfeld dus nog een staartje, in elk geval zijn er komende maandag geen supporters van de Limburgse club welkom in De Galgenwaard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen