Olde Riekerink voelt 'verplichting' om van ADO te winnen

28 september 2018, 13:51

sc Heerenveen snakt naar drie punten. De club won in de eerste spelronde van de Eredivisie, maar zegevierde daarna niet meer. Wat bovendien opvalt is dat de Friese formatie veel goals tegen krijgt. Dat is een zorgenpunt voor Jan Olde Riekerink in aanloop naar ADO Den Haag-thuis.

De coach voelt 'de verplichting' om zaterdag van ADO te winnen. "We moeten ervoor zorgen dat we niet te snel de bal verliezen", zegt Olde Riekerink tegen de Leeuwarder Courant. "ADO is een fysiek sterke ploeg die goed is bij spelhervattingen en met snelheid aan de zijkanten ook in de omschakeling.

Heerenveen kreeg zeventien goals tegen, het meest van alle teams. Dat vindt de trainer 'wel een item'. "We hebben al die goals eens op een rijtje gezet. Er is niet één bepaalde fout die we steeds opnieuw maken, er is geen gemene deler. We krijgen doelpunten tegen door een optelsom van steeds weer andere factoren. We hebben trouwens ook veertien doelpunten gemaakt. Dat hoor ik niemand zeggen."

Kik Pierie, Nemanja Mihajlovic en Jordy Bruijn zijn met lichte blessures nog twijfelgevallen voor de ontmoeting met ADO.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen