Ten Hag heeft De Ligt terug en gaat in op Wöber en Gravenberch

28 september 2018, 13:23

Erik ten Hag kan komend weekend tegen Fortuna Sittard in de Eredivisie 'gewoon' weer beschikken over aanvoerder Matthijs de Ligt. De oefenmeester heeft bevestigd dat de captain in actie kan komen namens Ajax. Verder keek hij terug op de harde nederlaag tegen PSV van vorige week en ging hij in op de rol van verdediger Maximilian Wöber en de jonge Ryan Gravenberch.

"Het was zeker geen enorme dreun", begon Ten Hag over de nederlaag tegen PSV. " We hebben namelijk al vaker laten zien dat we het wél kunnen. Maar de trainer is verantwoordelijk, dus als de ploeg niet goed speelt, moet je in de spiegel kijken. Mentaal had er het een en ander anders gekund."

Na het duel gaf de coach al aan dat hij geen spijt had van zijn opstellig. "Of ik tegen Bayern München ook zou kunnen kiezen voor het centrum Frenkie de Jong – Daley Blind? Ja. Tegen ploegen van elk kaliber." Ten Hag ziet de grootste winst in de mentale weerbaarheid van de Amsterdammers. "We hadden iets teveel zelfvertrouwen. We moesten weerbaarder zijn in het verloop van de wedstrijd. We hebben de tegenstander sterker gemaakt."

{image[327616][left-half][]}Afwezigen

Verder ging de coach in op de blessuregevallen van Ajax. De lijst afwezigen neemt af. "Matthijs de Ligt is fit en kan spelen. Ook Kasper Dolberg maakt veel stappen voorwaarts. Voor Vaclav Cerny geldt hetzelfde: hij gaat vrijdagavond weer met Jong Ajax spelen", aldus Ten Hag. De langdurig geblesseerden Daley Sinkgraven, Boureima Hassane Bandé en Joël Veltman ontbreken nog altijd.

Voor het duel met Fortuna Sittard is De Ligt dus terug en zal vermoedelijk weer spelen. Toen hij er echter niet was, bleef Maximilian Wöber óók op de bank. "Maar hij is zeker niet afgeschreven. Voor een andere wedstrijd kan ik ook zomaar een andere keuze maken. Dat hangt af van de tegenstander. Bovendien heeft hij tegen Dinamo Kiev, de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot dusver, wél gespeeld." Ook vond de oefenmeester dat Ajax niet per se een extra centrale verdediger nodig heeft in de winterstop.

{image[328641][right-half][]}Gravenberch

Tot slot ging het tijdens de persconferentie over de jonge Gravenberch, die tegen PSV mocht invallen bij een 3-0 achterstand. Ten Hag heeft plannen met de jongste Ajacied in de Eredivisie ooit. "Hij heeft het in de voorbereiding laten zien en die lijn trekt hij door bij Jong Ajax en op de training. Afgelopen woensdag speelde hij in de beker niet voor niets", aldus de oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen