De Graafschap wilde Van den Berg: "Ging om een megasalaris"

28 september 2018, 09:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Enigszins opmerkelijk was het wel dat Joey van den Berg afgelopen zomer een contract tekende in de Eerste Divisie bij NEC. De middenvelder was ook in beeld bij De Graafschap, maar die club kon het financieel niet voor elkaar krijgen om hem aan te trekken.

Dat zegt technisch directeur Peter Hofstede. "We wilden financieel heel ver gaan om hem te halen. Het ging voor onze begrippen om een megasalaris. We dachten akkoord te zijn, maar hij wilde voor drie jaar tekenen voor hetzelfde bedrag. Dat was niet verantwoord. Ook spelers als Ben Rienstra (nu SC Heerenveen) en Léon Bergsma (AZ) waren onhaalbaar", legt hij uit aan De Gelderlander.

Dus moest De Graafschap in de zomer in een andere vijver vissen om nieuwe spelers te halen. "Erik Bakker en Leeroy Owusu zijn meerwaarden, van Hidde Jurjus en Ted van de Pavert weten we ook wat ze kunnen. We hebben de selectie aangevuld met talenten uit de eerste divisie, in de hoop dat zij zich doorontwikkelen. In die categorie moeten wij het ook zoeken, want basisspelers van middenmoters in de Eredivisie zijn financieel onhaalbaar", beseft Hofstede.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen