Advocaat ziet dat Utrecht nog zoekende is: "Proef onzekerheid"

28 september 2018, 09:04   Bijgewerkt: 28 september 2018, 10:35

Het is FC Utrecht donderdag gelukt om MVV uit te schakelen, maar gemakkelijk ging het niet. Dick Advocaat concludeert dat zijn team nog moeten wennen aan zijn speelwijze en stelt vast dat de ploeg nog zoekende is. Bovendien is de coach niet over alle spelers van de Domstedelingen te spreken. 

Utrecht won thuis met 2-0, maar reden voor hosanna was dat niet voor Advocaat. "Ik proef een bepaalde onzekerheid", zegt hij tegen FOX Sports. "Het echte elftal weten we nog niet precies, maar je probeert per wedstrijd het maximale uit het team te halen. Op een gegeven moment heb je straks wel de juiste samenstelling gevonden en dan wordt het allemaal wat anders, lijkt mij. Er waren nu vier volwaardige Eredivisie-spelers niet bij. Als je dat soort jongens op een bepaalde manier kan inpassen, dan krijg je misschien toch andere verhoudingen.'

Advocaat was niet over alle Utrecht-spelers te spreken na het duel met MVV. "Je ziet of bepaalde spelers echt de kwaliteiten hebben om bij de vierde, vijfde, zesde of zevende plek te komen', zei de oefenmeester. 'Daar móét je komen, je moet dit seizoen Europees voetbal halen. Voor de wedstrijd heb ik gezegd: "laat maar zien of je graag in het elftal wil komen". Dat heeft niet iedereen laten zien."

Utrecht gaat zondag in de Eredivisie op bezoek bij het noodlijdende FC Groningen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen