Van Bronckhorst tevreden met Feyenoords houding en spits Vente

27 september 2018, 23:30

Feyenoord plaatste zich donderdagavond zonder problemen voor de volgende ronde van de KNVB Beker en dat stemde trainer Giovanni van Bronckhorst tevreden. Sowieso zag de coach een aantal goede elementen bij zijn ploeg: zo deed er een flink aantal jonge spelers mee. Al zag de coach ook nog verbeterpunten: "We hadden tegen Gemert meer goals kunnen én moeten maken", vond hij.

Toch overheerste na de 0-4 zege in Helmond wel een positief gevoel bij de coach, die veel jonge jongens de kans gaf om zich te bewijzen. "Ik ben wel tevreden, als je weet dat je door moet in de beker tegen deze tegenstander. Ik vond onze houding op het veld goed. Zeker de manier waarop we beginnen, waar je in de eerste twintig minuten het duel al kan beslissen", zag de trainer tegenover RTV Rijnmond. "De tweede helft hebben we de wedstrijd goed uitgespeeld en nog een paar keer gescoord."

Van Bronckhorst koos 'met het oog op zondag' voor tien andere namen én Jan-Arie van der Heijden. "Tegen een ploeg die inzakt, wil je graag een links en rechtspoot hebben. Dat gaat makkelijker in de passing", aldus 'Gio', die de centrale verdediger naar de kant haalde toen het duel gespeeld was. Verder was de coach vol lof over uitblinkers Mohamed El Hankouri en Dylan Vente. "Hij is goed bezig, eigenlijk vorig seizoen ook al. Dit seizoen ook al en nu laat hij het weer zien."

Jørgensen

Dat Nicolai Jørgensen, in tegenstelling tot Robin van Persie en Steven Berghuis, niet bij de wedstrijdselectie zat, had volgens Van Bronckhorst niets te maken met een eventuele terugslag. "De medische staf heeft besloten om hem tegen Gemert niet op kunstgras te laten spelen. Dat is beter voor het herstel van zijn voet. Hij is voor zondag geen probleem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen