Feyenoord simpel langs Gemert dankzij hattrick Vente en Kökcü

27 september 2018, 22:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft donderdagavond op bezoek bij de amateurs van VV Gemert haar plicht gedaan. Het won met 0-4, dankzij een doelpunt van debutant Ozan Kökcü en een hattrick van spits Dylan Vente. Ondanks een flinke kans voor de thuisploeg, hield keeper Kenneth Vermeer - hij krijgt de voorkeur boven Justin Bijlow in het bekertoernooi - zijn doel schoon. Het was al met al een vlekkeloze avond voor de Rotterdammers. 

Giovanni van Bronckhorst gooide zijn basiself tegen Gemert zoals verwacht volledig om. Hij koos voor tien andere namen dan afgelopen weekend in de Eredivisie tegen FC Utrecht: alleen Jan-Arie van der Heijden bleef staan centraal achterin. Zo stond Kenneth Vermeer onder de lat, maakte de jonge Orkun Kökcü zijn debuut en stond middenvelder Yassin Ayoub dan toch eindelijk voor het eerst in de basis.

Maar de hoofdklasser gaf zich niet zomaar verloren voor eigen publiek. Het bood knap tegenstand en kwam zelfs bijna op gelijke hoogte via Thijs van Pol. De bonkige spits – tevens aanvoerder van de thuisploeg – was Bart Nieuwkoop te slim af met een kapbeweging en schoot vervolgens een meter voorlangs. Gemert speelde plotseling met vertrouwen en schuwde de duels niet, waar de Rotterdammers opvallend moeite mee hadden.

Maar toen Kökcü zijn debuut op slag van rust optekende met een bekeken bal in de verre hoek, vervloog alle hoop. Feyenoord voerde het tempo op en kwam vroeg in de tweede helft ook op 0-3 en 0-4. Vente was verantwoordelijk voor beide goals, waaronder een fraaie pegel met links, en tekende daarbij voor een hattrick.

Opstelling en beoordelingen*

Feyenoord: Kenneth Vermeer 7; Bart Nieuwkoop 6, Sven van Beek 6, Jan-Arie van der Heijden 6 (61. Lutsharel Geertruida 6), Calvin Verdonk 7; Orkun Kökcü 7 (70. Wouter Burger -), Yassin Ayoub 7, Renato Tapia 7; Luis Sinisterra 5, Dylan Vente 8, Mohamed El Hankouri 8

Man of the match: Dylan Vente

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen