Fraser trekt boetekleed aan na bekerblamage met Sparta

27 september 2018, 18:31

Sparta Rotterdam werd deze week op pijnlijke wijze uit de KNVB Beker gewerkt, nadat het verloor van Noordwijk (3-2). Trainer Henk Fraser neemt de verantwoordelijkheid op zich voor de uitschakeling. "We leven in een tijd dat de trainer moet zorgen dat zijn spelers optimaal aan deze wedstrijd beginnen. Dus ligt het bij de trainer", vertelt hij over het teleurstellende resultaat.

Tegenover RTV Rijnmond gaat hij in op het echec. Volgens Fraser is het een wisselwerking tussen de spelers en de trainer. "Ik moest als speler ook een deel bij mezelf zoeken. Ik heb het nu van beide kanten meegemaakt en nog steeds denk ik er hetzelfde over", aldus de oefenmeester. "Ook voor de goede dingen ben ik verantwoordelijk. We hebben in de competitie nu vier keer gewonnen, één keer gelijkgespeeld, één keer verloren en vijf keer achter elkaar de nul gehouden. Net als voor de speelwijze of de manier waarop we spelen. Als het goed gaat hoor je niks."

Overigens was het al de derde keer dat Fraser er met een BVO uitvliegt tegen een amateurclub. De enige keer dat dat niet gebeurde, won hij overigens met zijn ploeg de KNVB Beker. "Ik kan er weinig aan doen als mensen om mij heen in paniek raken. Ik heb dat niet. Ik ben van de feiten. Feit is dat ik nu als trainer drie keer ben uitgeschakeld door amateurs en feit is dat we er vrijdag tegen FC Dordrecht weer moeten staan", aldus Fraser. "We moeten beseffen dat in onze competitie een procent minder geven, dat is veel te veel. En dat was tegen Noordwijk het geval."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen