Van Praag tevreden met Duitsland, Löw steunt bid van Turkije

27 september 2018, 17:10

Michael van Praag is tevreden over de toewijzing van het Europees Kampioenschap aan Duitsland. Hoewel de KNVB-voorzitter ook regelmatig zijn steun uitsprak voor het Turkse bid, is hij blij met de uitkomst. Al houdt hij in het midden op wie hij namens Nederland heeft gestemd. "Het is een geheime stemming geweest, dan ga je niet achteraf praten."

Dat vertelt hij tegenover het ANP. "Beide bids, ook die van Turkije dus, waren namelijk aantrekkelijk, goed gedocumenteerd, financieel degelijk onderbouwd en boden uitzicht op een voortreffelijk EK straks", laat Van Praag weten. Uiteindelijk viel de keuze dus op Duitsland, die het EK in 2024 mag organiseren. De laatste keer dat het Europees kampioenschap in ons buurland werd georganiseerd, kwam Nederland als winnaar uit de bus (1988).

Ook de Duitse bondscoach Joachim Löw was logischerwijs blij met de uitkomst, maar had eveneens lovende woorden voor Turkije. "Ik reken erop dat ze erbij zijn en veel supporters meebrengen", liet de coach weten. "Waarom Duitsland de voorkeur kreeg? Geen idee, er is geen verklaring gegeven. Wat ik wel weet, is dat Turkije ook een goed bid had."

De Turkse sportminister Mehmet Muharrem Kasapoglu baalde van de keuze op Duitsland, maar kijkt toch met opgeheven hoofd terug op het bid van Turkije. "We waren er klaar voor", aldus Kasapoglu. "We hebben ons zeer sterk gepresenteerd en zijn inmiddels als land verrijkt met prachtige nieuwe stadions. Dat is winst."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen