Valverde vindt nederlaag van FC Barcelona moeilijk te verklaren

27 september 2018, 14:47

Ernesto Valverde zoekt naar een verklaring voor de verrassende nederlaag van FC Barcelona tegen Leganes, dat tot dusver niet had gewonnen en met een schamel puntje onderaan stond in de Primera Division. De regerend kampioen ging woensdagavond met 2-1 onderuit. "Het is moeilijk te verklaren hoe dit kan gebeuren", aldus Valverde.

"Dat is een frustrerend antwoord, maar in het voetbal gebeuren deze dingen", zei de Barça-trainer na afloop. Een minuut had Leganes in de tweede helft nodig om van een 0-1 achterstand naar een 2-1 voorsprong te gaan. "We hadden de wedstrijd onder controle. We hielden ons aan het plan, maar toen richtte Leganes in een minuut veel schade aan. Dat veranderde de wedstrijd totaal. Leganes ging achterover leunen en speelde gedisciplineerd. We hadden moeite om kansen te creëren."

De nederlaag betekent bovendien het tweede puntenverlies op rij. Afgelopen weekend kwam Barcelona niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Girona. Valverde: "In drie dagen hebben we vijf punten laten liggen. Dat is veel en moeten we rechtzetten."

Barcelona kan zich komende zaterdag herstellen in de thuiswedstrijd tegen Athletic Bilbao.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen