PSV boekt dankzij transfers een bescheiden nettowinst

27 september 2018, 11:33

Naast de landstitel heeft PSV over afgelopen seizoen ook een financieel positief resultaat behaald. In het gepubliceerde jaarverslag noteert PSV een bescheiden 0,2 miljoen euro winst. De Eindhovenaren danken dit met name aan een aantal grote transfers. Het is voor het zevende seizoen op rij dat PSV een nettowinst boekt.

Vorig seizoen verkocht PSV onder meer Davy Pröpper, Jürgen Locadia (beiden Brighton & Hove Albion), Andrés Guardado (Real Betis), Jetro Willems (Eintracht Frankfrut). Zelf trok de club Hirving Lozano, Maximiliano Romero, Derrick Luckassen en Marco van Ginkel (huur) aan.

Met elkaar boekte PSV een positief resultaat van negen miljoen euro, melden de Brabanders via de officiële kanalen. Het operationele resultaat bedraagt acht miljoen euro negatief. Dit is het gevolg van het mislopen van Europees voetbal en het uitkeren van de kampioenspremies (drie miljoen euro). De omzet van PSV daalde naar 62 miljoen euro.

Omdat de landskampioen dit seizoen in de Champions League speelt, verwacht PSV over komend boekjaar wederom een positief netto resultaat. Bovendien worden de transfers van Santiago Arias (Atlético Madrid) en Joshua Brenet (Hoffenheim) meegenomen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen