Willem II draait goed financieel jaar en boekt miljoen euro winst

27 september 2018, 09:55   Bijgewerkt: 27 september 2018, 10:42

Willem II heeft afgelopen seizoen een goed financieel jaar gedraaid. De Tilburgers boekten een nettowinst van 1.157.000 euro. Hiermee versterkt de club het eigen vermogen van 365.000 euro naar 1.522.000 euro. Willem II heeft een flink eigen vermogen nodig om de risico's van de stadionverbouwing af te dekken.

"We zullen de opbrengsten benutten om de club structureel naar een hoger niveau te brengen, in lijn met de doelstelling in het beleidsplan om een stabiele Eredivisieclub te worden", licht algemeen directeur Berry van Gool toe op de website van Willem II. "Het gaat dan met name om investeringen in het trainingscomplex voor de eigen jeugd en de aankoop en renovatie van het Koning Willem II stadion. Deze investeringen zijn noodzakelijk om tot een structurele verhoging van de inkomsten te komen, die dan weer ten goede komen aan het voetbal."

Willem II bereidt de aankoop en renovatie van het stadion voor. Daarnaast wordt korte termijn het voormalige complex van amateurvereniging RKTVV overgenomen van de gemeente. Daar pakt de eredivisionist de kleedkamers en kantine aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen