Spoorboekje: FIFA komt uit, topper in de KKD en Bayern in actie

28 september 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 28 september.

Nieuws

Release FIFA 19

Naar deze dag hebben de liefhebbers uitgekeken: de release van de nieuwe FIFA. Vanaf vandaag ligt FIFA 19 in de schappen en bij velen al op de mat. Nadat ontwikkelaar EA Sports twee weken geleden de demo al uitbracht, kan men nu echt aan de bak. 

Wedstrijden

NEC - Go Ahead Eagles (20.00 uur)

Go Ahead Eagles verrast tot nu toe in de Eerste Divisie. Na een dramatisch seizoen is Kowet nu de trotse koploper, maar zijn de verschillen in de top van de ranglijst klein. Nummer zes Sparta staat op slechts twee punten van Go Ahead. NEC, de tegenstander van vanavond, heeft slechts een puntje minder en kan de koppositie bij winst overnemen van Go Ahead Eagles.

Hertha BSC - Bayern München (20.30 uur)

Om meerdere redenen een interessant potje. In eerste instantie omdat Bayern München komende dinsdag Ajax treft in de Champions League. Maar het duel met het verrassend goed presterende Hertha BSC betekent ook een Nederlands onderonsje. Hoe houdt revelatie Javairo Dilrosun zich? Hij bereidde al drie doelpunten voor, en scoorde zelf ook één keer. Samen met Karim Rekik geeft hij Hertha een oranje tintje. Zij staan tegenover Arjen Robben, wiens goal dinsdag tegen FC Augsburg (1-1) niet voldoende bleek voor de overwinning. Was die remise een incident of brokkelt de hegemonie van Der Rekordmeister toch een beetje af?

Saint-Etienne - AS Monaco (20.45 uur)

De Franse kampioen van 2017 is belabberd begonnen aan het seizoen. Na zeven wedstrijden is de oogst van AS Monaco uiterst mager: zes punten uit zeven wedstrijden. Slechts één keer won de club uit het prinsdom. Met spelers als Djibril Sidibé, Nacer Chadli en Falco in de gelederen is dat veel te weinig. Met de huidige vorm is de opgave voor vanavond beslist niet eenvoudig. Monaco moet op bezoek bij Saint-Etienne, de nummer zes van de Ligue 1.

Voetbal op tv

20.00 uur: NEC - Go Ahead Eagles, FOX Sports 2, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.00 uur: SC Cambuur - Roda JC, FOX Sports 3, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.30 uur: Hertha BSC - Bayern München, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, talkshow over het aankomende voetbalweekend

21.30 uur: FC Porto - Tondela, Ziggo Sport, live verslag van het Primeira Liga-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen