Slutsky: "De bond had dit veld moeten afkeuren"

27 september 2018, 08:42

Volgens Leonid Slutsky had het bekerduel van Vitesse nooit gespeeld mogen worden. Vitesse speelde de wedstrijd tegen de amateurs (1-2 winst) op een belabberde kunstgrasmat. In de ogen van Slutsky zo slecht dat de KNVB het duel had moeten annuleren. "Ik begrijp niet dat de Nederlandse voetbalbond op zo'n ondergrond een wedstrijd laat afwerken", is de Rus duidelijk.

"Dit is toch een serieuze competitie? Dan moeten de omstandigheden toch voetbal ademen? De sfeer rond het veld was prachtig, hoor. Maar dat er op zulke baggervelden bekervoetbal wordt geprogrammeerd, heb ik nog nooit meegemaakt", zegt Slutsky tegen De Gelderlander. "Op zo'n veld, met zulk slecht licht, mag je toch niet voetballen?De bond had dit veld moeten afkeuren. Dit was gevaarlijk voor de spelers. Ook voor die van Volendam."

De hoofdklasser had ook kunnen uitwijken naar het stadion van FC Volendam, maar koos vanwege commerciële redenen voor het eigen complex. "Dan heb je dus een stadion tot je beschikking en zet je een wedstrijd op een verouderd kunstgrasveld neer. Dat vind ik onbegrijpelijk", aldus Slutsky, die bijval krijgt van aanvoerder Maikel van der Werff. "Het veld was verschrikkelijk. En ja, daar hebben we heus wel rekening mee gehouden. Maar dit heet in Nederland de charme van het bekertoernooi, hè. Voetballen bij amateurclubs. Op een slecht verlicht veld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen