Real Madrid volgt voorbeeld Barça en gaat ook kopje onder

26 september 2018, 23:59   Bijgewerkt: 27 september 2018, 00:15

Real Madrid is er woensdagavond niet in geslaagd om de koppositie over te nemen van FC Barcelona. De Madrileense topclub ging op bezoek bij het Sevilla van Quincy Promes met liefst 3-0 onderuit. Eerder op de avond maakte Barça een verrassende misstap tegen het laaggeklasseerde Leganés.

De Madrilenen kenden een dramatische eerste helft in Zuid-Spanje. André Silva, die voor een jaar wordt gehuurd wordt van AC Milan, maakte binnen een kort tijdsbestek twee doelpunten. Zijn eerste goal maakte hij van dichtbij, even later reageerde de spits attent en scoorde hij uit de rebound.

Het ging voor rust van kwaad tot erger voor Real Madrid, want Sevilla kwam zelfs op 3-0. Wissam Ben Yedder, die het afgelopen weekend drie keer scoorde tegen Levante, besliste nog voor rust de wedstrijd. Als vervanger van Ben Yedder kreeg Promes nog twintig minuten speeltijd, maar de Nederlandse buitenspeler slaagde er niet in om zijn eerste doelpunt in de Spaanse competitie te maken.

Real Madrid blijft door de nederlaag de nummer twee van de Primera División. De Madrilenen staan in punten gelijk mat Barcelona, dat een beter doelsaldo heeft.