Prachtige solo Hazard helpt Chelsea voorbij Liverpool

26 september 2018, 22:55   Bijgewerkt: 26 september 2018, 23:05

Chelsea heeft woensdagavond ten koste van Liverpool de volgende ronde van de League Cup bereikt. De Londense club was met 1-2 te sterk voor het team van trainer Jürgen Klopp, dat zonder Virgil van Dijk (lichte ribblessure) en Georginio Wijnaldum (rust) aantrad. Eden Hazard maakte vlak voor tijd na een prachtige solo het winnende doelpunt.

Liverpool – Chelsea 1-2

De ontmoeting tussen Liverpool en Chelsea was hét topaffiche van de derde ronde van de League Cup. Toch begonnen beide teams niet met hun sterkste elf aan de bekerwedstrijd. Liverpool startte zonder Mohamed Salah en Roberto Firmino in de aanval, maar mét Daniel Sturridge. De Engelsman miste vlak na rust voor open goal, maar opende niet veel later alsnog de score. De zege ging echter alsnog naar Chelsea, dat eerst via Emerson op gelijke hoogte kwam en vlak voor tijd via invaller Hazard de 1-2 maakte.

Arsenal – Brentford 3-1

Het duel met Brentford was er voor Arsenal één om aan het vertrouwen te werken. Trainer Unai Emery waakte er echter wel voor om zich niet te blameren in de bekerwedstrijd – zoals Manchester United dinsdagavond deed tegen Derby County. De Londense club stond na een helft spelen al op een comfortabele 2-0 voorsprong door goals van Danny Welbeck. Brentford deed in de tweede helft wat terug, maar Alexandre Lacazette zorgde er vlak voor tijd voor dat aan alle twijfels een einde kwam.