Heerenveen krijgt Katwijk pas ver in extra tijd op de knieën

26 september 2018, 23:07

Heerenveen is in de eerste ronde van de KNVB Beker ternauwernood ontsnapt aan een blamage. De Friese formatie had op Sportpark De Krom enorm veel moeite met Katwijk, dat pas in de extra tijd zijn meerdere moest erkennen in de Eredivisionist. Sam Lammers scoorde in minuut 117 de bevrijdende 0-1.

Het team van trainer Jan Olde Riekerink begon sterk aan de wedstrijd in Katwijk en kreeg via met name Michel Vlap een aantal aardige mogelijkheden om de score te openen. Een kwartier voor tijd leek Morten Thorsby de ban te breken, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Jordy Bruijn (lat) en Vlap (geblokt schot) wisten eveneens in de reguliere speeltijd het net niet te vinden.

In de verlenging was Heerenveen wederom de sterkere partij, maar Katwijk weerde zich kranig. De thuisploeg kwam in de extra tijd nog een paar keer goed weg, maar slaagde er niet in om een strafschoppenserie uit het vuur te slepen. Vlak voor het einde van de verlenging speelde Lammers zich knap vrij om vervolgens het enige doelpunt van de wedstrijd te maken.