Blunder Piqué leidt nieuwe nederlaag FC Barcelona in

26 september 2018, 21:54   Bijgewerkt: 26 september 2018, 23:07

FC Barcelona is er voor de tweede keer op rij niet in geslaagd om een wedstrijd in de Primera División te winnen. Na het gelijkspel tegen Girona (2-2) ging de Catalaanse formatie woensdagavond verrassend met 2-1 onderuit tegen het laaggeklasseerde Leganés. Schlemiel van de avond werd Gerard Piqué, die op knullige wijze de winnende goal weggaf.

De wedstrijd begon nog zo goed voor Barça, dat zonder Jordi Alba en Luis Suárez startte. De Catalanen kwamen na twaalf minuten op voorsprong door een doelpunt van Philippe Coutinho. De Braziliaanse spelmaker leek een pass van Lionel Messi verkeerd aan te nemen, maar schoot de bal vervolgens met een volley in de hoek.

Na rust kantelde de wedstrijd plots. Leganés kwam eerst door een doelpunt van Nabil El Zhar op gelijke hoogte. Een minuut later volgde ook de 2-1. El Zhar zette Piqué onder druk, die de bal zo in de voeten van Óscar speelde. De huurling van Real Madrid wist wel raad met de kans en zette zijn ploeg verrassend op voorsprong. Barcelona ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar stuitte keer op keer op doelman Cuéllar.

Real Madrid, dat later op de woensdagavond in actie komt tegen Sevilla, kan door het puntverlies van Barcelona de nieuwe koploper van de Spaanse competitie worden.