PEC Zwolle en Vitesse winnen wel, maar overtuigen niet

26 september 2018, 21:37

PEC Zwolle heeft woensdagavond met de nodige moeite de tweede ronde van de KNVB Beker bereikt. De Zwollenaren wonnen met slechts 0-1 van de amateurs van Staphorst. Vitesse kende eveneens een moeizame avond. De club uit Arnhem plaatste zich voor de volgende bekerronde door met 1-2 te winnen van RKAV Volendam.

Staphorst – PEC Zwolle 0-1

PEC Zwolle is al het hele seizoen niet in goeden doen en maakte ook in de eerste ronde van het bekertoernooi weinig indruk. De Zwollenaren versloegen de amateurs van Staphorst met minimale cijfers: 0-1. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al na acht minuten spelen. Een aangeraakt schot van Vito van Crooij belandde in het doel van Staphorst. De thuisploeg mocht lange tijd hopen op een verlenging, maar de Eredivisionist hield de voorsprong tot het eindsignaal vast.

RKAV Volendam – Vitesse 1-2

Vitesse wist in de eerste ronde van het bekertoernooi evenmin te overtuigen. De club uit Arnhem ging met een comfortabele 0-2 voorsprong de rust in door doelpunten van Maikel van der Werff en Oussama Darfalou. In de tweede helft beet Volendam van zich af en maakte het Vitesse behoorlijk moeilijk. De Volendammers kwamen vlak voor tijd nog op 1-2 door een doelpunt van Nick Tol. De gelijkmaker bleef echter uit, waardoor Vitesse een verlenging bespaard bleef.