Gemengde gevoelens bij nieuwe Groningen-captain Te Wierik

26 september 2018, 16:42

Mike te Wierik is trots dat hij de nieuwe captain van FC Groningen is, maar hij is minder blij met de wijze waarop hij de aanvoerdersband heeft gekregen. De verdediger begon het seizoen als reserve-aanvoerder, maar kreeg woensdag de band om zijn arm geschoven. Voormalig eerste aanvoerder Sergio Padt leverde onlangs zijn band in.

Padt wilde geen aanvoerder meer zijn omdat hij zijn voorbeeldfunctie niet goed had vervuld. De doelman bracht de nacht van zondag op maandag in de cel door nadat hij zich agressief had gedragen in de trein. Danny Buijs moest daardoor noodgedwongen een nieuwe captain aanwijzen. "De trainer riep me vanochtend bij zich en vertelde me dat er unaniem besloten was dat ik de opvolger van Sergio zou zijn", begint Te Wierik.

"Het is een eer, maar de manier waarop het is gebeurd is minder. Daar is inmiddels genoeg over gezegd en over geschreven", vertelt Te Wierik in gesprek met het televisiekanaal van de Groningers. In het bekerduel met Twente zal de verdediger voor de eerste keer de band dragen. Samir Memisevic is de tweede aanvoerder.

Lees ook: Te Wierik volgt Padt op als aanvoerder van FC Groningen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen