Advocaat wil vastigheid bij Utrecht en rouleert niet in beker

26 september 2018, 15:42

Dick Advocaat gebruikt het bekertoernooi niet om reservespelers aan het werk te zien. De trainer van FC Utrecht kondigt daags voor het bekerduel met MVV aan dat hij zijn elftal ten opzichte van de competitiewedstrijd tegen Feyenoord (1-0 verlies) niet zal omgooien. De zeventigjarige trainer weet dat hij donderdag geen beroep kan doen op zeven spelers.

Vanwege een schorsing missen Willem Janssen en Urby Emanuelson de bekerwedstrijd. Daarnaast zijn Sander van de Streek (hoofdblessure), Oussama Tannane (scheenbeenblessure) en de geblesseerden Simon Makienok, Rico Strieder en Jean-Christophe Bahebeck er niet bij. Zelfs áls Advocaat de beschikking had gehad over deze spelers, dan had hij nog niet gerouleerd.

"Je wil iets laten zien aan je spelers. En zij moeten laten zien dat ze voor hun positie in aanmerking komen. Je hebt een bepaalde opbouw naar een vast elftal, naar een groep van zestien, zeventien spelers waaruit je kiest. Spelers die zondag nog niet hun beste vorm lieten zien, moeten morgen meer laten zien", citeert het Algemeen Dagblad de ervaren coach.

MVV is de nummer tien van de Eerste Divisie. "Er is geen reden tot onderschatting", waarschuwt Advocaat. "We zijn zelf pas net met het systeem bezig en we moeten resultaat halen. De wil was er wel tegen Feyenoord, maar de uitvoering was niet helemaal goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen