Buijs stelt in opspraak geraakte Padt op tegen FC Twente

26 september 2018, 13:42

Sergio Padt staat donderdag tegen FC Twente 'gewoon' in het doel van FC Groningen. De keeper werd zondag opgepakt vanwege onenigheid in de trein, waarop hij zijn aanvoerdersband inleverde. Ondanks dat Padt in opspraak raakte, speelt hij het bekerduel met Twente. "Ik heb hem gevraagd of hij gezien alle hectiek in staat is om te keepen tegen FC Twente. Daarop was zijn antwoord volmondig ja", aldus trainer Danny Buijs.

"Ik begreep ook van keeperstrainer Bas Roorda dat hij een prima indruk van Sergio kreeg op de training de afgelopen twee dagen, dus hij speelt gewoon", zegt de oefenmeester van Groningen tegen het Dagblad van het Noorden. "Natuurlijk merk ik wel aan hem dat er het een en ander is gebeurd. Het is een mens. Hoewel ik het absoluut afkeur wat hij heeft gedaan, ken ik Padt wel als iemand die structureel klaar staat voor alles en iedereen. Oke, hij is in de fout gegaan. De gevolgen komen hard aan."

Dat Padt een nacht in de cel verbleef, leverde enorm veel publiciteit op. Buijs: "Ik keur het absoluut niet goed wat er is gebeurd, maar ik moet je eerlijk bekennen dat dit soort incidenten vijftien tot twintig jaar geleden ook wel plaatsvonden, toen ik zelf nog speelde. Het verschil is dat we toen nog die ouderwetse Nokia hadden waar we alleen maar mee konden bellen of een tekstberichtje versturen. Als je toen de fout in ging, lag dat veel minder snel op straat."

Padt hoorde woensdag ook dat hij niet in de voorselectie van het Nederlands elftal zit, terwijl hij voor zijn daden van zondag de derde doelman van Oranje leek te zijn. 

Lees ook: Te Wierik volgt Padt op als aanvoerder van FC Groningen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen