Vitesse zegt 'onevenwichtige' huur van Gelredome op

26 september 2018, 11:42   Bijgewerkt: 26 september 2018, 12:40

Vitesse heeft de huur van het Gelredome opgezegd. De Arnhemse club vindt de huurprijs veel te hoog. Vitesse moest voor 1 oktober een besluit nemen over de huidige verbintenis, die loopt tot 2023. Dit zou automatisch met twintig jaar worden verlengd, als Vitesse het contract niet vijf jaar voor het einde op zou zeggen. Ergo: Vitesse kan de komende vijf jaar sowieso in het Gelredome blijven spelen. Tot die tijd moeten de Arnhemmers samen met nieuwe eigenaar Nedstede en de Explotatiemaatschappij Gelredome zoeken naar een oplossing.

Vanwege de naderende deadline moest Vitesse iets doen. "Kijk, heel veel andere clubs kunnen 365 dagen gebruik maken van het stadion. En daar dus ook veel extra inkomsten uithalen. Wij niet", zegt directeur Joost de Wit tegen Omroep Gelderland. "Vitesse betaalt ook nog eens in vergelijking veel meer aan huur. Voor 22 wedstrijden in een seizoen moeten wij ruim 1,8 miljoen euro betalen. Dat is een ton per wedstrijd."

Nu het lopende contract is opgezegd, zal Vitesse om tafel moeten met Nedstede en de Exploitatiemaatschappij. Nedstede kocht de thuishaven van Vitesse begin september. De Wit: "We hebben elkaar ontmoet en proberen nu tot een beter contract te komen. Evenwichtiger, want dat is nu niet aan de orde."

De club wil het liefst in het Gelredome blijven, maar speelt de dreiging van een leeg stadion ook een rol. "Het is een mooi stadion waar we graag zijn. We hopen niet dat het zo ver hoeft te komen en dat we er op een gezonde manier over kunnen praten. De huur is nu gewoon te hoog."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen