Stam: "Wel gesprek gehad met Van der Sar en Bergkamp"

26 september 2018, 09:56   Bijgewerkt: 26 september 2018, 11:44

Jaap Stam heeft na het vertrek van Peter Bosz bij Ajax met algemeen directeur Edwin van der Sar en de in december vertrokken 'cultuurbewaker' Dennis Bergkamp gesproken. Echter was voor de 46-jarige trainer meteen duidelijk dat het niet tot een samenwerking zou komen.

"Ajax is nooit heel concreet geweest. Ik heb wel een gesprek gehad met Van der Sar en Bergkamp", zegt de nu werkloze oefenmeester in de Nieuwe Revu. "Maar daaruit kon ik al af leiden dat ze mij niet als een kandidaat voor het eerste elftal zagen." Ajax koos destijds voor Marcel Keizer, die in december al vervangen werd door Erik ten Hag.

Stam: "Dat bewijst maar weer hoe betrekkelijk alles is. Bij FC Utrecht kon hij niks verkeerds doen, nu heeft hij het lastiger. En waarom is dat? Omdat alles bij een grote club anders is. Niet alleen de aandacht, maar ook de manier van denken, de belangen en de invloeden van buitenaf. Daarom is het heel belangrijk om daar de juiste balans in te vinden. Alleen dan haal je het maximale uit spelers. Maar op dit moment doen ze het aardig."

Sinds zijn ontslag bij Reading in maart zit Stam zonder club. De ex-verdediger hoopt op een nieuwe kans, het liefst in Engeland. "Als speler ging ik voor de top, dat wil ik als trainer nu ook. En dat is dus Engeland, het land met een geweldige competitie en een fantastische beleving en mentaliteit. Maar dan niet voor elke prijs, zo eerlijk ben ik wel. Niet dat ik me ergens te groot voor voel, maar voor de derde of vierde divisie pas ik. Mijn voorkeur is een club in het Championship, om daarna hopelijk een keer de stap te maken naar de Premier League. Dat is het ideale plaatje."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen