Van 't Schip: "We gaan niet rouleren om het rouleren"

25 september 2018, 16:26

Hoewel hij zijn opstelling nog niet prijsgeeft, zal John van 't Schip in het bekertoernooi niet met een compleet ander elftal aantreden. De trainer van PEC Zwolle wil niet 'rouleren om het rouleren'. In de eerste ronde van de KNVB Beker gaat de nummer veertien van de Eredivisie op bezoek bij Staphorst.

Van 't Schip vertelt aan De Stentor dat hij het bekertoernooi niet gebruikt om reservespelers ritme op te laten doen. "We spelen volgende week bijvoorbeeld ook een wedstrijd. We gaan niet rouleren om het rouleren. Dat hebben we vorig jaar bij De Meern ook niet gedaan. Maar toen hadden we ook niet veel keus, herinner ik me."

De oefenmeester kan in Staphorst in elk geval geen beroep doen op Gustavo Hamer (geschorst) en Stanley Elbers (enkelklachten). Thomas Lam is daarnaast een twijfelgeval. "We moeten nog bekijken of hij kan meespelen", zegt Van 't Schip daarover. De trainer waakt voor onderschatting van de amateurclub. "De ploeg brengt fysiek ook het een en ander mee, waardoor we geen onnodige corners of vrije trappen moeten weggeven en moeten zorgen dat we goed staan in de tegenaanval."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen