Heerenveen zonder Zeneli naar Katwijk: "Zij geloven erin"

25 september 2018, 15:58

In de Eredivisie gaat het sc Heerenveen nog niet voor de wind en dus is het bekertoernooi een mooie mogelijkheid voor de Friezen om de zinnen te verzetten. Woensdag speelt de ploeg van Jan Olde Riekerink uit tegen topamateurclub VV Katwijk. Olde Riekerink is op zijn hoede.

De coach kan woensdag geen beroep doen op Arber Zeneli, die wegens privéomstandigheden niet van de partij is. Zijn vervanger wordt Nemanja Mihajlovic, mits zijn enkelklachten hem geen parten spelen. Olde Riekerink vindt Katwijk geen slechte ploeg. "Katwijk heeft een fysiek sterk en beweeglijk elftal", zegt de trainer tegen de Leeuwarder Courant. "Bovendien spelen zij thuis. Ik denk dat Katwijk wel in een stunt gelooft, hoor. Het is aan ons om die atmosfeer rondom de wedstrijd zo snel mogelijk dood te spelen."

De verdediging van Heerenveen kreeg tot dusver al zeventien tegengoals, het meest van alle Eredivisie-clubs. "De belangrijkste graadmeters zijn de bereidheid, de instelling en de manier waarop je traint", vindt Olde Riekerink. "Feit is dat we teveel doelpunten tegen krijgen. We doen dus een paar dingen niet goed. Maar als dat gebeurt, dan moet het team opstaan. En dat gebeurt elke keer."

Lucas Woudenberg is woensdag ook niet van de partij. De linksback zit een schorsing uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen