PSV van Camp Nou naar Maassluis: "Onverstoorbaar zijn"

25 september 2018, 14:55

Het is een week van uitersten voor PSV. Vorige week dinsdag verloor de koploper van Nederland met 4-0 in Camp Nou, afgelopen zondag werd er met 3-0 gewonnen van rivaal Ajax en woensdag wacht er een bekerwedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Mark van Bommel wil dat zijn ploeg met dezelfde instelling het veld in gaat als tegen FC Barcelona en Ajax.

Kort na de fraaie winst op de Amsterdammers verschijnt PSV dus alweer op het veld. "Je hoort mij niet zeggen dat het vervelend of rot is om morgen weer te spelen. Ik zie het als een mooi moment om te laten zien dat we ver in onze ontwikkeling zijn", zegt Van Bommel op de clubwebsite.

Woensdag verschijnt PSV om 18.30 op het veld van Excelsior Maassluis. "De omstandigheden zijn heel anders. Je gaat van een stadion naar een amateurcomplex met 3500 man, die heel dicht op het veld – van kunstgras – staan. Maar als speler had ik geen enkel probleem om me daarvoor te motiveren. Het is juist de uitdaging om hetzelfde spel te laten zien."

De selectie is goed uit het duel met Ajax gekomen. "Er zijn wat pijntjes, maar die heb je na iedere wedstrijd", zegt Van Bommel. Hij onderschat de tegenstander niet. "Het zijn niet zomaar amateurs he. Het zijn allemaal jongens met een verleden bij topclubs. Zij gaan echt niet de wedstrijd in om ons een schop te verkopen. Ze zullen ons goed aanpakken, maar dat is altijd zo. Zij spelen tweede divisie, gewoon een goed niveau. Dicht tegen profvoetbal aan."

Het woord dat Van Bommel vaak in de mond neemt, is 'onverstoorbaar'. Hij verwacht dat zijn spelers dat ook woensdag zijn. De PSV'ers mogen de opponent van hem niet onderschatten. "Daarom moet je dus onverstoorbaar zijn. Daar zijn we al het hele seizoen mee bezig en de spelers gaan daar goed mee om. We moeten niet euforisch zijn, maar juist op een zelfde manier doorgaan. Dat moeten we ook als het onverhoopt een keer minder gaat. Dat is nu misschien makkelijk om te zeggen, maar het is wel zo. Het is een mooi moment om te laten zien dat we ver zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen