Tannane is blij dat hij niet meer als spits speelt: "Blinde kip"

25 september 2018, 14:36

Oussama Tannane stelt dat hij niet goed tot zijn recht kwam in het systeem van Jean-Paul de Jong. Sinds zijn vertrek bij FC Utrecht heeft Dick Advocaat de 4-4-2-formatie ingeruild voor een 4-3-3-systeem en daar is Tannane zeer gelukkig mee.

Onder De Jong was de huurling van Saint-Etienne de linker van de twee spitsen. Onder Advocaat staat hij op de vleugel geposteerd. "Ik vond het heel lastig, ja", geeft de aanvaller toe aan het Algemeen Dagblad. Ik ben het niet gewend om alleen maar voorin te staan. In het 4-4-2-systeem stond ik in de punt en dat is lastig met een man in je rug. Ik moet eerlijk zeggen: ik had het echt niet onder de knie. Ik rende als een blinde kip. Het was veel meer rennen en dan maar kijken waar het schip strandt."

De komst van Advocaat naar de Domstad heeft voor de 24-jarige zodoende goed uitgepakt. "Ik vind dit systeem veel beter, ben altijd fan van 4-3-3 geweest. Ik hou van een lekker vrije rol als middenvelder of rechtsbuiten. Om aan de bal te komen en van daaruit een actie maken, tussen drie, vier man te dribbelen. Dat is mijn spel. Na de balaanname versnellen en mijn man opzoeken en dan de pass geven of schieten. Het maakt mij niet uit of er twee of drie man op me afkomen, ik ben toch een man die durft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen