Cambuur wil fans laten bijdragen aan kosten nieuw stadion

25 september 2018, 09:42

SC Cambuur gaat aan beroep doen op de eigen aanhang om het nieuwe stadion, dat in 2021 opgeleverd moet worden, te financieren. De club denkt eraan om supporters een certificaat te laten kopen, wat de fans voor een deel eigenaar van de club maakt. Op die manier kan Cambuur geld in het laatje krijgen voor de kosten van het nieuwe stadion.

De club hoopt op die manier twee miljoen euro bij elkaar te kunnen krijgen. Cambuur heeft nog tot 1 juli 2021 om zes miljoen euro te verzamelen. De totale kosten van het stadion bedragen rond de dertig miljoen euro. "De uitdaging is om dat geld zo 'goedkoop' mogelijk bij elkaar te krijgen, zodat de lasten voor ons als club zo laag mogelijk zijn", zegt Gerald van den Belt, financieel directeur van Cambuur, tegen de Leeuwarder Courant.

Cambuur overweegt om certificaten aan fans te gaan verkopen. "Met een certificaat word je voor een deel eigenaar van de club. En met de stadioncertificaten draag je direct bij aan de bouw van het nieuwe stadion", legt algemeen directeur Ard de Graaf uit. "Als certificaathouder heb je recht op dividend, dus als Cambuur financieel goed draait, krijg je een vergoeding."

Waarschijnlijk gaan de waardepapieren rond de duizend euro per stuk kosten. "Maar dat staat nog niet vast. We overwegen ze ook in delen opknipbaar te maken, zodat het ook voor minder vermogende supporters mogelijk is om deel te nemen", zegt De Graaf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen