Fair Play Award voor Thy, elftal van het jaar bekend

24 september 2018, 21:58   Bijgewerkt: 24 september 2018, 22:12

Een mooi moment voor Lennart Thy. De Duitse aanvaller, die vorig jaar op huurbasis uitkwam voor VVV-Venlo, heeft op het FIFA-gala de Fair Play Award gewonnen. Hij krijgt deze prijs vanwege zijn actie van maart dit jaar door stamcellen te doneren.

De spits, die nu voor BB Erzurumspor uitkomt, miste door die nobele actie de wedstrijd van VVV tegen PSV. Het kwam hem in Eindhoven en andere Nederlandse steden tijdens Eredivisiewedstrijden op applaus te staan. Dankzij de hartverwarmende actie van Thy schreven meer dan 20.000 anderen zich in als stamceldonor.

Thy is trots op de uitverkiezing. "Toen ik de kans kreeg om iemand met leukemie te helpen, was er voor mij geen andere keus dan om te helpen. Het beste aan het hele verhaal is dat duizenden mensen in Nederland zich hebben laten registreren als donor. Dat maakt me heel trots."

Ook het elftal van het jaar is bekend. Real Madrid is met vier spelers wederom goed vertegenwoordigd. En ook oud-Madrileen Cristiano Ronaldo staat in het team. Ook drie wereldkampioenen hebben een plaatsje in het wereldelftal weten te bemachtigen, want een trio Fransen kleuren het team.

Thibaut Courtois viel ook in de prijzen. De Belgische keeper, die deze zomer Chelsea verruilde voor Real Madrid, kreeg de prijs voor beste keeper. Sandra Wiegman greep naast de prijs voor beste trainer van een vrouwenelftal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen