Padt heeft spijt en is captain af bij FC Groningen

Padt heeft spijt en is captain af bij FC Groningen

24 september 2018 – Sergio Padt betuigt spijt van een incident in de trein na afloop van de thuiswedstrijd tegen AZ. Bovendien is de keeper aanvoerder af bij FC Groningen, want hij heeft besloten de band in te leveren. "Ik realiseer mij zeer goed dat ik als profvoetballer en aanvoerder van FC Groningen een voorbeeldfunctie heb. Dat vertrouwen heb ik beschaamd."De doelman ging na de verloren thuiswedstrijd tegen AZ met de trein terug naar huis. Daar ontstond een incident. Padt werd opgepakt en moest een nacht in de cel blijven. Op de website van de club zegt de keeper er het volgende over. "Ik ben in de trein gestapt en op een bepaald moment heb ik mij toen onfatsoenlijk gedragen."

Padt heeft spijt van zijn actie in de trein. "Dit is ongelooflijk dom geweest. Aan alle betrokkenen wil ik mijn welgemeende en oprechte excuses aanbieden. Ik realiseer mij zeer goed dat ik als profvoetballer en aanvoerder van FC Groningen een voorbeeldfunctie heb. Dat vertrouwen heb ik beschaamd. Dit mag mij niet gebeuren en ik zal er ook voor zorgen dat dit in de toekomst niet meer gaat gebeuren."

Zijn misdragingen zijn voor de keeper een reden om niet langer de aanvoerdersband te dregen. Het doet hem pijn om die beslissing te nemen, maar hij vindt dat hij niet anders kan. "Iedereen weet hoe vereerd ik was met de aanvoerdersband. Ik begrijp ook de ophef die rondom mijn persoon is ontstaan, daarmee zal ik moeten omgaan, maar tegelijkertijd wil ik me ook weer zo snel mogelijk richten op mijn prestaties binnen het veld en dat daarop de focus komt te liggen."

Ook algemeen directeur Hans Nijland reageert op het incident "Sergio is zelfbewust en weet dat hij fout zat. Voor ons als club natuurlijk een zeer vervelende en ongewenste situatie. Wij laten aan het Openbaar Ministerie hoe dit verhaal verder gaat lopen."

Lees ookNijland zit met Padt-zaak in zijn maag: "Hebben al zorgen genoeg"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 26 juni 2019

  2. dinsdag 25 juni 2019