Nederland
0 – 0
Duitsland

Minder publiek bij subtop en Feyenoord, Ajax juist meer in trek

Minder publiek bij subtop en Feyenoord, Ajax juist meer in trek

24 september 2018 – De bezoekersaantallen van subtoppers in de Eredivisie gaan achteruit. Bij clubs als sc Heerenveen, Vitesse, FC Utrecht en FC Groningen is een dalende tendens van duizenden kaarten te zien, blijkt uit onderzoek van de NOS in samenwerking met databank Gracenote. Ajax trekt juist duizenden supporters meer, terwijl dat er bij aartsrivaal Feyenoord minder worden.De clubs onder de traditionele topdrie (Ajax, PSV en Feyenoord, red.) zien de laatste jaren de aanhang slinken. Zo trekt Heerenveen vergeleken met twee seizoenen geleden maar liefst 4000 supporters minder. Bij FC Utrecht zijn dat er zo'n 1500. In Groningen nemen er zo'n 3500 supporters de moeite niet meer om de huidig hekkensluiter aan het werk te zien.

De NOS deed navraag bij databank Gracenote. Dat vergeleek de toeschouwersaantallen van de dertien clubs die de laatste seizoenen vaste waarden in de eredivisie zijn. Clubs als De Graafschap en FC Emmen en degradanten als Roda JC zijn dus niet in het onderzoek meegenomen.

Van de grote drie verkoopt Ajax de meeste kaarten. In Amsterdam worden er nu duizenden tickets meer verkocht dan drie jaar geleden, terwijl er in Rotterdam bij Feyenoord juist een afname qua toeschouwersaantallen is. Daar telt Het Legioen momenteel 2500 man minder.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 24 maart 2019

  2. zaterdag 23 maart 2019