Bakker eerlijk over De Graafschap: "Ontbreekt ons aan kwaliteit"

Bakker eerlijk over De Graafschap: "Ontbreekt ons aan kwaliteit"

24 september 2018 – Met één punt uit de laatste vijf wedstrijden, zit De Graafschap in de hoek waar de klappen vallen. De nederlaag van vrijdag tegen Heracles Almelo (4-0) komt hard aan in de Achterhoek. "We zitten in een vervelende periode", erkent Erik Bakker."Het ontbreekt ons aan kwaliteit, zo eerlijk moeten we zijn. Maar het voordeel is dat we nog vroeg in het seizoen zitten, dus tijd hebben om het tij te keren. Wij moeten niet in negativiteit verzanden, daar schieten we niets mee op", zegt de middenvelder tegen De Gelderlander.

De middenvelder, die tegen Heracles terugkeerde van een enkelblessure, blijft positief. "Tegen Feyenoord hebben we laten zien dat het er echt wel in zit, ook al speelden zij toen slecht. Tegen Heracles hebben we het in het eerste half uur prima gedaan. De instelling was goed en we kregen mogelijkheden. Na de 1-0 werd het bij ons snel minder. Daar baal ik ontzettend van."

Bakker speelde drie seizoenen geleden bij SC Cambuur, toen De Graafschap na dertien duels zonder zege uitgerekend in Leeuwarden weer eens drie punten pakte. "De Graafschap kreeg toen vertrouwen en pakte na de winterstop veel punten. De club heeft nu opnieuw een steuntje in de rug nodig. Een overwinning kan ons helpen. Dan neemt het vertrouwen weer toe. Zo simpel kan voetbal af en toe zijn. Het mentale aspect is heel belangrijk."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 15 november 2019

  2. donderdag 14 november 2019