Barcelona niet blij met de VAR: "Het was geen rode kaart"

24 september 2018, 09:13

FC Barcelona verloor zondagavond de eerste punten van dit seizoen, in eigen huis tegen Girona (2-2). Dat was vooral te wijten aan een rode kaart, die Clément Lenglet kreeg vanwege een elleboogstoot. Opgemerkelijk genoeg had niemand door dat dit gebeurde: zelfs slachtoffer Pere Pons niet. De VAR zag het echter wel, waardoor hij met rood moest vertrekken.

"Ik dacht dat ik de overtreding maakte op Lenglet, daarom bood ik mijn excuses aan toen ik op stond", vertelde slachtoffer Pons na het duel, waarin Gerard Piqué met een kopbal voorkwam dat FC Barcelona verloor van Girona. "Ik heb het contact met de elleboog van Lenglet in elk geval niet gemerkt."

Toch kreeg hij rood voorgehouden, ten oprechte vond ook trainer Ernesto Valverde."Het was geen rode kaart, ik zag van veraf in elk geval geen agressie bij Lenglet", aldus de coach. "Ik dacht dat het VAR-moment voor de Girona-speler was. Het was volgens mij een botsing."

Met een man minder gaf FC Barcelona een 1-0 voorsprong weg, maar kreeg het uiteindelijk wel een punt. Valverde: "We hadden de wedstrijd totaal onder controle, tot het incident met Lenglet. Dat heeft de wedstrijd beïnvloed."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen