Verslagenheid bij NAC: "We zijn het lachertje van het Eredivisie"

Verslagenheid bij NAC: "We zijn het lachertje van het Eredivisie"

24 september 2018 – Met de komst van Mitchell van der Gaag wilde NAC Breda de weg omhoog inzetten, maar vooralsnog staat de teller na zes duels op slechts één overwinning. En dat terwijl het al tegen concurrenten VVV-Venlo, Fortuna Sittard, Excelsior én De Graafschap speelde. "Op dit moment zijn we het lachertje van de Eredivisie", vond Gianluca Nijholt na de kansloze nederlaag tegen VVV."Ik moet uitkijken wat ik nu ga zeggen. Ik ben echt aangeslagen..., ik weet niet wat ik moet zeggen. Dit doet heel veel pijn. Met name voor de trainer. Op dit moment komt het er niet uit. Dan moet je knokken, vechten en werken voor elkaar, maar dat doen we ook niet", was Nijholts pijnlijke conclusie tegenover BN/De Stem. Op dit moment is het gewoon niet goed genoeg wat de ploeg laat zien.

"Dit is een drama. In vergelijking met vorig jaar missen we de individuele kwaliteiten, dat hoeven we niet onder stoelen of banken te steken. Daar kunnen we eerlijk over zijn. Ik schaam me om dit zo aan jou te vertellen. Ik kan hier een mooi verhaal vertellen: het komt goed, het was niet zo slecht. Maar dat is niet zo. Het was dramatisch", aldus Nijholt.

Ook middenvelder Anouar Kali wond geen doekjes om zijn analyse. "Wat wij hebben laten zien namens de club NAC, is schandalig. Wat mij het meeste zorgen baart, is dat elke bal die in onze zestien komt gevaarlijk is. We zijn geen eenheid, geen team. Dan uit ik mij nog rustig."

Met PSV, FC Utrecht, Willem II, ADO Den Haag en Heracles Almelo wacht er bovendien een zwaar programma de komende weken voor NAC. Eerst speelt de formatie van Mitchell van der Gaag nog tegen RKC Waalwijk, in de KNVB Beker.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 juni 2019

  2. woensdag 19 juni 2019