Klaassen blij belangrijk te zijn: "Voel me weer gewaardeerd"

24 september 2018, 08:26

Davy Klaassen was dit weekend de matchwinner bij Werder Bremen: met zijn eerste doelpunt in Duitse dienst bezorgde hij zijn ploeg opnieuw drie punten, waardoor de seizoensstart met acht punten uit vier duels uitstekend is. De middenvelder droomt van Europees voetbal. "Eigenlijk vind ik ook dat we nog hoger hadden moeten staan, want de twee thuisduels hadden we moeten winnen."

Tegenover De Telegraaf ging Klaassen, die de bal alleen maar hoefde in te tikken na een blunder van Augsburg-keeper Fabian Giefer, in op zijn doelpunt. "Het vervelende is dat je twee of drie seconden hebt om te denken: 'Deze mag ik niet missen'. En als je dat denkt, gaat het vaak juist fout. Maar deze bal was te makkelijk om te missen", glimlacht hij.

Het was zijn eerste treffer en meteen een belangrijk: want hij bezorgde zijn ploeg dus de overwinning. Vooralsnog staat Werder op de vierde plaats in de Bundesliga. "Maar dat heeft ook wel met het programma te maken, want we hebben nog geen echte toppers gehad", vindt Klaassen, die blij is weer een basisplaats te hebben na een moeilijk jaar in Engeland.

"Het was zelfs even wennen om elke week in actie te komen. Je bereidt je toch anders op een wedstrijd voor als je weet dat je gaat spelen. Ik voel me weer gewaardeerd en belangrijk. Ik denk dat ik dan ook het beste rendeer, als ik mijn spel kan spelen als bij Ajax", aldus Klaassen. "Het enige doel is zo hoog mogelijk te eindigen, Europees voetbal te halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen