Van Hanegem kritisch op Ajax: "Stuk minder zonder De Ligt"

Van Hanegem kritisch op Ajax: "Stuk minder zonder De Ligt"

24 september 2018 – Willem van Hanegem heeft zich verbaasd voor het spel van Ajax in de topper tegen PSV. Het Feyenoord-icoon had niet verwacht dat de Eindhovenaren zo makkelijk zouden winnen. Strijd en karakter waren volgens hem twee kernbegrippen bij de overwinning. "Ik zag een PSV dat echt alles op alles zette om te winnen."Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. "Zonder Matthijs de Ligt is Ajax echt minder, dat is wel duidelijk", aldus De Kromme, die geen fan is van Daley Blind. "Bij Ajax zag ik gelatenheid. Die Dusan Tadic die de hele wedstrijd naast de scheidsrechter staat om te vertellen wat hij er allemaal van vindt. Je ziet het vaker bij spelers die een bepaalde verantwoordelijkheid krijgen van hun trainer. Die slaan dan door en gaan zich werkelijk overal mee bemoeien. Tadic heb ik niet zien voetballen in Eindhoven, wel heerlijk zien babbelen."

Ook ziet Van Hanegem een duidelijke groei bij opponent PSV, onder leiding van trainer Mark van Bommel. "Met als meest opvallende man Steven Bergwijn. Die speelde in Camp Nou tegen Barcelona heel behoorlijk en ik vond hem gisteren ook opvallen. Pablo Rosario noemde ik al eerder als positief punt. En ook Luuk de Jong, toch niet mijn favoriete voetballer, was gisteren heel belangrijk voor PSV."

En dus is het verschil tussen beide ploegen al vijf punten in de Eredivisie. En dat zit ze in Amsterdam niet lekker, denkt Van Hanegem. "Dat is niet heel veel, maar stel nou dat het gat voor de winterstop onverhoopt nog wat groter wordt. Bij Ajax hebben ze een vermogen geïnvesteerd om eindelijk weer eens kampioen te worden. Dat kan daar dan stress opleveren, waarom niet?", besluit hij.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 juni 2019

  2. woensdag 19 juni 2019